Mittataulukko tuotteelle — perusteellinen vaatteen mitoitus

Mittataulukko tuotteelle

-palvelu

Tarkka suurelta osin laskutoimituksiin nojaava tuotteen tai malliston mitoitus. Päättelen mitat eri tavoin, riippuen mallista: vartalonmyötäinen tai väljempi. Mittataulukko tuotteelle -palvelussa määrittelen sarjonnan suoraan jokaiselle koolle, erikseen laskettujen mittojen perusteella. Menetelmälle on eduksi se, että jokainen koko on ainakin periaatteessa yhtä hyvin istuva kuin peruskoko ja tarvittavat korjaukset peruskokoon kantautuvat oikein läpi kokolajitelma.

Laskennallinen ote mitoitukseen mahdollistaa mm. yhtenäisen tuntuisen kokolajitelman silloinkin, kun mallistossa käytetään useita joustavia materiaaleja, materiaalin löystymisen ennakoinnin ja mallista riippuen vaatteen aiheuttaman paineen tarkan arvioinnin. Materiaalin joustavuus ja löystyminen vaikuttavat mitoittamiseen erityisen paljon vartalonmyötäisissä tuotteissa.

Vartalonmyötäiset mallit

Negatiivisesti väljän, vartalonmyötäisen mallin mitoittamisessa suosin materiaalikohtaisuutta, ts. . Materiaalikohtaisuus edesauttaa tietyn kokomerkinnän tuotteiden yhtä hyvää istuvuutta ja vaikutelmaa samasta koosta, riippumatta käytetystä materiaalista. Jos materiaalikohtainen mitoittaminen koetaan kuitenkin enemmän uhaksi kuin mahdollisuudeksi, on muita hyviä vaihtoehtoja vielä olemassa. Vaihtoehdoista saa lisätietoa esimerkiksi sähköpostitse.

Osana menetelmää teen venytyskokeen tai käytän aiemmista venytyskokeista saatua tietoa parhaiten arvioimaan käytettävän materiaalin ominaisuuksia. Venytyskokeessa tarkastelen materiaalin jännittymisestä seuraavaa venymää ja deformaatiota (löystyminen, pysyvä mittamuutos), eri suuntiin. Saadusta datasta voin yhdessä vartalonmittojen kanssa ennakoida vaatteen aiheuttaman paineen suuruutta ja ohjata tuotteen mitoittamista sen pohjalta. Hyötyä monimutkaiselta vaikuttavasta menetelmästä on mm. sama tuntuma eri kokoisilla (kun käyttäjä vastaa kokoa) ja eri materiaaleista valmistetuilla tuotteilla ja tietysti sen mahdollistama kompressiovaatteiden tai muiden kompressioon toiminnallisuutensa perustavien tuotteiden mitoittamisen.

Väljemmät mallit

Tuotteet jotka ovat vartalonmyötäisestä väljempiä mitoitan väljyyden mm. siluetin, asentojen, tai alempien vaatekertojen mukaan. Oli väljyys mallissa mistä vain syystä tai tarkoituksesta, sarjonta on kannattavaa määritellä vastaamaan sitä. Esimerkiksi aluskerrat vaativat saman väljyyden koosta riippumatta kun taas asentojen vaatima väljyys on suhteellissa vartalonmittoihin. Huomioin nämä eroavaisuudet mitoittamisessa ja sarjonnassa. On toisaalta hyvin tavallista että mallin väljyys on sidoksissa haluttuun siluettiin ja laskemisen sijaan muu lähestymistapa on parempi.


Tarvitsetko lisätietoa palvelusta? Olethan yhteydessä! Palvelun tarkempi sisältö sovitaan aina asiakkaan tarpeiden mukaan.


Pyydä tarjous

tai info@torreal.fi