Kompressiovaatteet — kaavoitus, mitoitus & tekninen suunnittelu

Kompressiovaatteet & -tuotteet

-sovelluskohde

Kompressiovaatteen tai kompressiotuotteen toiminnallisuus perustuu ensisijaisesti tuotteen kykyyn tukea käyttäjän vartaloa tietyllä paineella. Oli kyseessä sitten urheilukompressiotuote tai tukisukka, halutun suuruinen kompressio (tai paine)  on luonnollisesti erittäin keskeinen muuttuja mitoituksia luodessa. Halutun paineen tai kompression suuruus on riippuvainen vaatteen tai tuotteen käyttötarkoituksesta ja sen kunkin osan sijainnista suhteessa kehoon.

Mitoitamme kompressiovaatteet ja tuotteet painetta ennakoivasti, mikä takaa oikeanlaisen kompression toteutumisen. Ennakoiva mitoitus sisältyy kaikkiin mitoitus- ja kaavoituspalveluihimme. Kompression toteutuminen voidaan myös tarkistaa mittaamalla se sovitustilanteessa, tähän tarkoitetulla paineanturilla.

Toiminnallisuus keskiössä

Kompressiotuotteiden yhteydessä käytetään yleensä paineen yksikkönä elohopeamilliletriä (mmHg) tai Torria (Torr), mutta paineen voi ilmaista muunakin yksikkönä. Paine ja hyväksyttävä toleranssi tälle on kuitenkin kyettävä ilmaisemaan tarkasti ja huomioimaan mitoittaessa tuotetta. Mitoitus ja materiaalin jouston ymmärtäminen onkin olennainen osa kompressiotuotteen teknistä suunnittelua.

Mitoituspalvelussamme luomme tuotteelle mitat laskennallisesti; tapa laskea mitat on kompressiota ennakoiva, eli mitat perustuvat haluttuun paineeseen (suuruus ja sijainti), käyttäjän ruumiinosien kaarevuuteen, materiaalien joustoon ja kimmokertoimeen. Näin kompressio toteutuu näin, jokaisessa koossa samalla tavalla. Voimme myös kokeellisesti todeta oikean suuruisen kompression, mittaamalla se tuotantonäytteen sovituksessa.

Tutustu palvelutarjontaamme. Teemme mitoituksen, kaavoituksen ja muun tekniseen suunnitteluun asiakaslähtöisesti ja ammattitaidolla.

Palvelut